Otthon a fában-Wood Vendor Kft.-csepeli fatelep

Kereső

Nyitvatartás:

H. - P.: 7:00 - 16:00

Telefon:

06-1-215-20-94

Telephely:

1211 Budapest,
Szikratávíró u. 5
Csepelen, a HÉV Szabad-kikötő megállójánál, a volt Erdért fatelep helyén.

Hőkezelés a faiparban

Hőkezelés fáraCégünk 2012 óta rendelkezik a csomagolóiparban felhasznált fa alapanyagok hőkezeléséhez szükséges, a területileg illetékes Növény és Talajvédelmi Szolgálat által kibocsátott engedéllyel.
Miért van szükség a hőkezelésre? A csomagolóiparban felhasznált nyers fa alapanyagok rovarokat, gombákat, fonalférgeket, atkákat és még számos más fertőző kártevőket tartalmazhatnak. Azzal, hogy a hőkezelés során a fa belseje legalább 30 percig minimum 56 C-on volt (ISPM 15. szabvány szerinti előírás) garantálható, hogy a fa a fenti kártevőktől mentes lesz.  A fa csomgoló anyagok csak tanusított hőkezelés után kerülhetnek kereskedelmi forgalomba.
A hőkezelésről minden esetben "Szállítói hőkezelés megfelelőségi nyilatkozat"-ot bocsátunk ki, amely tartalmazza a hőkezelést végző cég nevét, regisztrációs számát, a hőkezelt fa fafaját és mennyiségét, a hőkezelés idejét és hőfokát. Igény esetén pecsételéssel minden darab hőkezelt anyagon feltüntetjük az úgynevezett ISPM logónkat.
További részletekről kollégáinknál érdeklődhet.

Amit a műszárításról tudni kell!

A csepeli telephelyünkön található két vákuumos szárítókamránk, melyek együttesen 40 m3 faanyag befogadására alkalmasak. Ezek a kamrák valamennyi hazai és egzóta fafaj műszárítására alkalmasak. Mivel a műszárítás költsége számos tényezőtől függ (fafaj, faanyag vastagsága, rakatolás, induló nedvesség tartalom, stb.), ezért minden esetben egyedi ajánlatot adunk Ügyfeleinknek. További részletekről kollégáinknál érdeklődhet.

Favédelem, vagyis rovar és gomba mentesítés!

Favédelem - gombamentesítés - rovar mentesítésA favédelem területén ügyfeleink a rovar és gomba mentesítést kérik tőlünk a leggyakrabban, amit mártásos technikával tudunk megoldani. A mártáshoz Bochemit Antiflash faanyagvédőszert alkalmazunk, magáról a mártásról pedig minőségi tanusítványt is ki tudunk bocsátani. Amennyiben nem elegendő a rovar és gomba elleni védelem, úgy égéskésleltető kezelést is vállalunk, ehhez ugyanazt a szert alkalmazzuk, csak sokkal töményebb koncentrációban (kis tétel esetén ecseteléssel hordjuk fel). További részletekről kollégáinknál érdeklődhet.

Termékeinkből készültek

A képeken szereplő tárgyak fotóit, kedves vásárlóink küldték be. A tárgyak a mi faanyagunkból készültek!

Qr Code

Képeink a fatelepről