Otthon a fában-Wood Vendor Kft.-csepeli fatelep

Kereső

Nyitvatartás:

H. - P.: 7:00 - 16:00

Telefon:

06-1-215-20-94

Telephely:

1211 Budapest,
Szikratávíró u. 5
Csepelen, a HÉV Szabad-kikötő megállójánál, a volt Erdért fatelep helyén.

Mi is az OSB?

OSB - lap-lemez termékekEnnek a lap-lemez terméknek a magyar elnevezése az angol Oriented Strand Board szavak kezdő betűiből ered, amely magyarul irányított szálelrendezésű faforgácslapot jelent. Gyártása során a szabályozott méretű faháncsok felületét műgyanta alapú ragsztóval vonják be, amelyekből három egymásra merőleges szálelrendezésű réteget kialakítva hőpréseléssel alakítják ki a végső táblákat.
A mindennapi életben az OSB elnevezés alatt az OSB 3 lapokat értik, de e mellett a gyártók OSB 2 és OSB 4 lapokat is termelnek. Míg az első beltéri felhasználásra, addig a második fokozottan nedves környezetben való alkalmazásra alkalmas.

Jellemző táblamérete 2500*1250 mm, míg a kereskedelemben járatos vastagságok 6, 8, 10, 12, 15, 18 és 22 mm. Nútféderes kivitelben is elérhető, 2500*625/675 táblaméretekben.


Mik az előnyei az OSB lapoknak?

Könnyen a kívánt méretre szabható, szilárdsági jellemzői és a fáénál sokkal jobb vízállósága miatt az építőipar leggyakrabban használt lap-lemez terméke. Esztétikus megjelenése miatt az OSB belső építészeti felhasználásokra is alkalmas alapanyaggá vált az utóbbi években. Ma már a könnyűszerkezetes családi házak legfontosabb szerkezeti eleme, kiszorítva ezzel az eddig egyeduralkodó natúr és cementkötésű faforgácslapokat.

Tekintse meg akciós ajánlatunkat is itt!

 

Termékeinkből készültek

A képeken szereplő tárgyak fotóit, kedves vásárlóink küldték be. A tárgyak a mi faanyagunkból készültek!

Qr Code

Képeink a fatelepről